7/8/18

Un llibre, una recepta (8). Asbargínyies fregides amb salmorejo



Arribat lo juliol seguim en la proposta dels llibres. Aquest mes per a Un llibre, unarecepta vos porto Tapes en estat pur de Paco Roncero. Un llibre amanós amb una bona proposta de tapes per a cuinar durant tot l’any.


La recepta d’avui havia de ser d’un salmorejo lleuger, però he fet la meua versió de salmorejo més contundent al posar-hi pa alemany, d’aquest més tupit i amb llavors. Lo resultat és més semblant a un hummus lleuger que a un salmorejo, però que ha anar genial per a sucar les asbargínyies fregides.

Però ans d’explicar la recepta, aquí teniu dues versions de la mateixa que ha preparat Estela. A una ella li ha afegit pernil i ou i en lloc d’una tapa ja ha fet un plat complet per a sopar la seva família.


L'altra, ja va ser una tapeta de categoria!


Vanessa mos ha preparat uns Bunyols d'abadejo que fan agafar gana!



I aquí la meua versió de la recepta:

Ingredients:
500g asbargínyies
600g tomaques
35g pa alemany
1 gra d’all menut
20ml d’oli d’auliva
Farina de cigrons (per arrebossar)
Sal
Oli de girasol (per fregir)
Comí en pols

Preparació:
Rentem les asbargínyies, les tallem i les posem a reposar en sal per a traure l’excés d’aigua.


Fem lo salmorejo. Escaldem les tomaques per a pelar-les millor, pelem l’all, tallem lo pa a trossets i ho posem tot al got per a triturar. Afegim sal al gust. Ho triturem bé fins aconseguit la textura desitjada. Si voleu fer un salmorejo més lleuger, utilitzeu pa blanc que no té la molla tan tupida i vos quedarà més claret. O poseu menys pa.


Una vegada fet lo posarem a la nevera per a que estigue ben fresquet.
Eixugarem bé els asbargínyies, hi afegirem una mica de comí en pols. Les arrebossarem amb la farina de cigrons.


A una paella posarem l’oli de girasol i les fregirem. Les anirem traient i posatn damunt d’un plat amb paper de cuina per a traure l’excés d’oli.



Servirem les asbargínyies acompanyades d’un bode salmorejo per a sucar.

Bon profit!

Ah! I si voleu apuntar-vos, només cal que aneu aquí i vos explico com.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada