Ingredients:
(per a unes
10 persones, llanda grossa)
8-10
pataques grans
4 lloms d’abadejo
salats grans
1 làmina de
pasta fullada grossa o dos de mitjanes (depenent de la mida de la vostra llanda)
1 primentó
roig
2 pimentons
verds italians
2 cebes
1 all porro
gros
3 dents d’all
8 ous
400 ml crema
vegetal (arròs, soja...)
Sal
Oli d’auliva
Pebre negre
Formatge per
gratinar
Preparació:
Haurem
dessalat des del dia anterior los lloms d’abadejo en aigua i haurem canviat l’aigua
un mínim de 3 vegades.
Desmollarem
l’abadejo i lo reservarem.
Pelem,
netegem i bullim les pataques sanceres.
Escorrem bé
les pataques i les dixarem gelar.
Mentrestant
trinxem les dents d’all, posem un xorro d’oli a la paella i ho sofregim.
Pelem i
trinxem la ceba i l’afegim al sofregit.
Al cap d’un
moment afegim l’abadejo. Depenent de lo salat que estigue corregirem de sal i
afegirem una mica de pebre. Quan estigue fet, reservem.
Escorrem bé
les pataques i les dixem gelar.
Netegem bé l’all
porro, i los primentons. Ho tallem a trossets i saltegem al wok en un xorret d’oli
d'auliva i sal.
Tallem les
pataques a rodanxes.
Batem los
ous amb la crema vegetal i salpebrem.
Estenem la
làmina de pasta fullada a la base de la llanda. Anem col·locant una capa de
pataca amb una mica d’ou i crema, una capa de sofregit d’abadejo amb una mica d’ou
i crema... i anar repetint.
A la última capa posarem l’ou i la crema que mos
quede i al damunt lo saltejat de primentó i porros, una mica de formatge de
gratinar i al forn a baix de tot a uns 180º fins que estigue doradet.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada