11/6/25

Carabassons i pèsols amb polenta


Avui vos porto una recepta d’un dels meus xefs preferits Yotham Ottholenghi, del seu llibre: Simple.

 


Ingredients:

6 carabassons

5 dents d’all

50g mantega (jo he utilitzat oli d’auliva)

200g pèsols congelats

25g fulles d’aufàpiga

15 g fulles d’estragó (jo l’he substituït per julivert perquè no en tenia)

1 llimona

50g pinyons

Oli d’auliva

Sal

Pebre negre

600g llet (jo he utilitzat llet d’avena)

180g polenta

100g pecorino (jo he utilitzat parmesà)

 

Preparació:

Pelem i tallem les dents d’all a làmines. Posem un xorro d’oli a la paella i les dorem.

Mentrestant netegem i tallem los carabassons a trossos. Afegim los carabassons a la paella, salpebrem i saltegem 5 minuts.

Abaixem lo foc a la meitat i tapem. Coem 5 minuts més. Afegim los pèsols, saltegem 1 minut. Traiem del foc i afegim los pinyons, la ratlladura de la pel de la llimona i les herbes. Barregem i dixem reposar mentre coem la polenta.


A un casso acalentem la llet d’avena i una mica de salt i bé de pebre negre. Ho fem bullir i afegim la polenta, remenem bé fins que se comence a espessir. Afegim lo parmesà ratllat i remenem bé.

Servim en plats individuals la polenta i les verdures al damunt en un xorret d’oli. I a gaudir!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada