7/6/25

Un llibre, una recepta (88). Tempeh fregit amb gingebre

 

Avui he recuperat d ela meva biblioteca gastronòmica un llibre que és un bàsic de la macrobiòtica: El libro de la Macrobiótica. Completo tratado sobre dieta y ejercicios macrobióticos de Michio Kushi. Fàcil de llegir i ben estructurat, amb receptes per a tota la família.

La recepta d’avui, senzilla i ideal per acompanyar d’un bol d’arròs i una amanida per a fer un plat complet.

Ingredients:

1 ceba grossa

450g tempeh (jo he utilitzat tempeh de cigrons natural)

1C gingebre ratllat

Oli de sèsam negre

Aigua

Tamari

 

Preparació:

Pelem i tallem la ceba a llunes. Afegim una mica d’oli de sèsam ala cassola i la saltegem durant 2-3 minuts.

Tallem lo tempeh a daus i l’afegim a la cassola. Saltegem un parell d minuts més. Afegim lo gingebre.


A continuació posem l’aigua, fins que gairebé arribe a cobrir lo tempeh. Cuinem durant 25 minuts a foc mitjà amb la tapa posada.

Posem lo tamari i acabem de coure uns 30 minuts més. Al punt final destampem fins que la sala se reduixque.


Servim acabat de fer o ens l’emportem a la carmanyola per a dinar.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada