17/9/25

Carabassó en tomaca i feta

 


La recepta que vos porto avui és del chef Yotam Ottolenghi, del seu llibre: Exuberancia. La vibrante cocina vegetariana. És una versió d’una que ja havia fet.

Ingredients:

2 o 3 carabassons (uns 800g)

5 dents d’all

Oli d’auliva

2c llavors de fonoll (jo no ne tenia, no n’he posat)

400g tomaques

½ c sucre (he posat panela)

50g formatge feta

Sal

Pebre negre

 

Preparació:

Netegem los carabassons i los tallem a rodanxes. Ho posem a un bol en 2 dents d’all xafades, oli d’auliva, sal i pebre negre al gust. Ho barregem bé i dixem macerar durant 30 minuts.

Pelem les dents d’all que queden i les tallem a làmines. Les posem a la paella en un xorro d’oli i les dorem durant 2 minuts.

Rentem les tomaques i les tallem a trossets. Les afegim en los alls i sofregim en la panela i sal i pebre. Coem a foc lent fins que reduixque. Després, podem triturar la salsa, però jo l’he deixat tal qual.


Saltegem a una paella les rodanxes de carabassó fent que queden “al dente”. Los posem a una safata i dixem gelar. Després, per sobre posem la salsa de tomaca i lo feta desfet en los dits.


Una recepta senzilla i boníssima.

Altres receptes cuiner que podeu trobar al blog, aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada