27/1/25

Borreta

 

Lo plat d’avui és tradicional d’Alacant, però segur que per la vostra zona ne feu algun de paregut perquè és dels típics plats de les iaies que sempre s’han cuinat a casa.

Ingredients:

6 lloms d’abadejo

Un manoll d’espinacs

4 pataques mitjanes

4 ous (o 6 si ne voleu 1 per comensal)

1l d’aigua

1 ceba

2 nyores picades

1C concentrat de tomaca

1C primentó picant (o sense picar, al gust)

Pebre negre

Sal

Oli d’auliva

 

Preparació:

Dessalarem los lloms d’abadejo la nit abans canviant l’aigua unes 3 vegades. Si l’heu comprat fresc, no caldrà que feu aquest pas.

Netejarem bé los espinacs.

Pelarem les petaques i la ceba. Tallarem la ceba a juliana i les pataques a daus irregulars. També pelarem les dents d’all i les laminarem.

A una cassola de terra posarem un xorro d’oli i marcarem los lloms d’abadejo. Los traurem i reservarem.


Al mateix oli afegirem l’all i la ceba i ho dorarem una mica. A continuació afegirem lo concentrat de tomaca, les nyores i lo primentó. Acabarem de fer lo sofregit. Després hi afegirem l’aigua i les pataques. Salpebrarem al gust. Courem uns 20 minuts o fins que veiguem que les pataques estan blanetes.


Afegirem los espinacs i després l’abadejo, courem un parell de minuts.



Trencarem los ous i acabarem de coure un parell de minuts més. 


Servirem i gaudirem d’un plat ben complet.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada