Lo plat d’avui és tradicional d’Alacant, però segur que per la vostra zona ne feu algun de paregut perquè és dels típics plats de les iaies que sempre s’han cuinat a casa.
Ingredients:
6 lloms d’abadejo
Un manoll d’espinacs
4 pataques mitjanes
4 ous (o 6 si ne voleu 1 per
comensal)
1l d’aigua
1 ceba
2 nyores picades
1C concentrat de tomaca
1C primentó picant (o sense
picar, al gust)
Pebre negre
Sal
Oli d’auliva
Preparació:
Dessalarem los lloms d’abadejo la nit abans canviant l’aigua unes 3 vegades.
Si l’heu comprat fresc, no caldrà que feu aquest pas.
Netejarem bé los espinacs.
Pelarem les petaques i la ceba. Tallarem la ceba a juliana i les pataques a
daus irregulars. També pelarem les dents d’all i les laminarem.
A una cassola de terra posarem un xorro d’oli i marcarem los lloms d’abadejo.
Los traurem i reservarem.
Al mateix oli afegirem l’all i la ceba i ho dorarem una mica. A continuació afegirem lo concentrat de tomaca, les nyores i lo primentó. Acabarem de fer lo sofregit. Després hi afegirem l’aigua i les pataques. Salpebrarem al gust. Courem uns 20 minuts o fins que veiguem que les pataques estan blanetes.
Afegirem los espinacs i després l’abadejo, courem un parell de minuts.
Trencarem los ous i acabarem de coure un parell de minuts més.
Servirem i gaudirem d’un plat ben complet.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada