Avui vos
porto un plat que ja va sortir al blog de la mà d’Helena a la edició número 2 d’Un llibre, una recepta. Com que la tomaca m’agrada molt, l’havia de provar de fer.
Ottolenghi mai ens decebrà.
Ingredients:
3 C oli d’auliva
1 ceba mitjana
(uns 150g una vegada netejada)
1C
concentrat de tomaca
½ C sucre
(jo he utilitzat panela)
2 tomaques
molt madures, uns 300g (jo he utilitzat cherries de l’hort de casa i una mica
de sofregit casolà que m’havia sobrat)
150g cous cous (integral d’espelta, de blat o de panís)
220ml caldo
de verdura
Sal
Pebre negre
Preparació:
Pelem,
netegem i tallem a ceba a trossets. Posem oli a la paella i saltegem durant 5
minuts remenant a sovint per a que vaigue quedant toveta però no dorada.
Afegim lo
concentrat de tomaca i lo sucre i sofregim durant un minut.
Netegem i
tallem per la mitat les cherries. Les afegim al sofregit amb la miqueta de
sofregit d’aprofitament i corregim de sal i pebre al gust.
Acalentem lo
caldo de verdura.
Posem lo
cous cous a un bol, afegim lo caldo i tapem uns 10 minuts. Després l’espongem
amb una forquilla.
Afegim lo
cous cous a la paella i remenem bé.
A una altra paella posarem un xorret d’oli
i quan estigue calent afegirem lo cous cous de tomaca tot fent que se li face
una crosta cruixent. Servirem acabat de fer.
Si lo voleu d'acompanyament per a la carmanyola del dia següent el podeu deixar sense fer la part final.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada