Una recepta tradicional d’Irlanda i del nord d’Anglaterra. Us pastís que originàriament es fa amb carn i pataca aprofitant les restes dels domenges . Avui jo, ne faig la versió vegana.
Ingredients:
4 pataques grosses
200g xampinyons
2 pastanagues
1 ceba
300g tomaca en conserva
1 tassa de soja texturitzada (o proteïna de pèsol)
1 tassa de pèsols
300ml caldo de verdura
Ametlla laminada
Llevadura nutricional
Sal
Oli d’auliva
Pebre negre
Preparació:
Bullim les pataques en abundant aigua.
Quan estiguen cuites, les dixem gelar, les pelem i aixafem.
Hidratem la soja texturitzada amb aigua.
Posem un bon xorro d’oli a la cassola. Pelem i tallem al ceba a daus i la
sofregim.
Netegem los xampinyons, los tallem a trossets i afegim a la cassola.
Pelem les pastanagues, les tallem a daus i posem a la cassola.
Sofregim bé.
Escorrem la soja texturitzada i la posem al sofregit.
Afegim la tomaca en conserva a trossets a la cassola i salpebrem.
Posem lo caldo vegetal i los pèsols i dixem coure fins que lo caldo s’haigue
reduït.
Muntem els pastissos. Jo ho he fet en cassoletes individuals, però ho podeu
fer en una safata gran, tot junt.
Posem una capa de pataca, al mig lo sofregit, i cobrim amb una altra capa
de pataca.
Al damunt hi posem llevadura nutricional i les ametlles laminades.
Ho gratinem al forn fins que estigue doradet i ja podrem servir acaba de
fer.
Ja me contareu si vos agrada!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada