7/8/25

Un llibre, una recepta (90). Cherry tomato salad and backed ricotta cheese with tapenade croutons

 


Que millor que un llibre carregat d’informació de tomaques i algunes receptes per al mes d’agost que és quan aquí, a casa nostra, les tomaques és quan són més bones. The Heilroom Tomato. From Garden to Table d’Amy Goldman va ser un regal d’aniversari d’una persona que sap que les tomaques és una de les coses que més m’agrada.

 

La recepta d’avui, ideal per a un esmorzar, vermut o soparet per a compartir.


Ingredients:

400g formatge ricotta

Cherries de diferents formes i colors

1 tassa d’aulives d’Aragó

1 dent d’all

4 anxoves

1C tàperes (no n’he posat)

2C suc de llimona

Oli d’auliva

Pebre negre

Sal

Aufapiga (jo no ne tenia i he posat menta)

Pa de diferents maneres (cereals, sense gluten...)

 

Preparació:

Posem lo ricotta a una cassoleta, amb un bon xorro d’oli d’auliva i pebre per damunt. Ho coem al forn fins que veiguem que se dora per damunt. Si vos agrada més torradet, ho podeu dixar una mica més.

Traiem lo pinyol a les aulives, afegim les anxoves, la dent d’all pelada, lo suc de llimona, un xorro generés d’oli i pebre al gust. Ho triturem tot per a fer la tapenade.

Netegem les cherries i les tallem a trossets (per la mitat, en quarts...), trinxem una mica de menta fresca, salpebrem i li afegim oli d’auliva. Ho barregem bé.

Torrem lo pa.

Ho servim tot per separat per a que cadascú se munte la seua torradeta al gust.

Bon profit!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada