Aquestes galtes són tot un clàssic quan s’acosten les festes de Nadal, però natros ne minjaríem tot l’any. Avui, amb el #RetoInternationalDay, jo vos porto esta versió vegana que esta boníssima. I que si la feu en l’ajuda de los més menuts de casa, a part de passar una bona estona en família, tindreu un bon berenar o esmorzar. O qui sap, si un regal i tot. Ah! I ja posats, aprofiteu i feu una estona de conte tot explicant la història d’aquest homenet de gingebre. La coneixeu?
Ingredients:
1C chia
6C aigua
½ tassa sucre de coco
¼ tassa pasta d’ametlla
1C xarop atzavara
2C xarop d’aurò
¼ tassa oli d’auliva
1c gingebre molt
½ c canyella molta
¼ c nou moscada molta
¼ c sal
½ c bicarbonat
Farina d’espelta (la que entre)
Xocolata o glassejat per a decorar-les.
*Jo he utilitzat motlles
xicotets i me’n han sortit un munt. Si les feu grossetes, poden sortir-ne unes
12 unitats.
Preparació:
Posem les llavors
de chia en aigua, ho barregme bé i dixem reposar 10 minuts. Si no les voleu
notar a la galeta, les podeu triturar abans.
A un bol posem la
chia, lo sucre de coco, la pasta d’ametlla, lo xarop d’atzavara, lo xarop d’aurò,
l’oli d’auliva, lo gingebre, la canyella, la nou moscada, la sal i lo
bicarbonat. Barregem bé.
Desprès anem
afegint la farina fins que mos quede una massa que puguem moldejar bé (tipus plastilina).
L’emboliquem amb paper de film i la dixem reposar a la nevera un mínim d’una
hora. Si la voleu dixar tota la nit i fer-les l’endemà, també li anirà bé.
Precalentem lo forn a 200º.
La traiem de la
nevera, l’estenem amb el corró i li donem la forma dels homenets amb los motlles.
Los anem posat a una llanda de forn en un paper vegetal.
Enfornem i en uns
10 minuts, com que són xicotetes, estaran fetes. Les dixem gelar i les decorem
com més vos agrade. Acabem de dixar que
se seque la decoració i ja mo les podrem minjar o regalar.
I aquí podeu vore totes les receptes d’aquests homents que han fet altres cuinetes de les xarxes. #GingerbreadmanInternationalDay
Ah! I si voleu tastar unes galetes de gingebre veganes REALMENT BONES, visiteu i proveu les de Biomón.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada