21/11/24

Galetes Gingerbread man

 

Aquestes galtes són tot un clàssic quan s’acosten les festes de Nadal, però natros ne minjaríem tot l’any. Avui, amb el #RetoInternationalDay, jo vos porto esta versió vegana que esta boníssima. I que si la feu en l’ajuda de los més menuts de casa, a part de passar una bona estona en família, tindreu un bon berenar o esmorzar. O qui sap, si un regal i tot. Ah! I ja posats, aprofiteu i feu una estona de conte tot explicant la història d’aquest homenet de gingebre. La coneixeu?

 

Ingredients:

1C chia

6C aigua

½ tassa sucre de coco

¼ tassa pasta d’ametlla

1C xarop atzavara

2C xarop d’aurò

¼ tassa oli d’auliva

1c gingebre molt

½ c canyella molta

¼ c nou moscada molta

¼ c sal

½ c bicarbonat

Farina d’espelta (la que entre)

 

Xocolata o glassejat per a decorar-les.

 

*Jo he utilitzat motlles xicotets i me’n han sortit un munt. Si les feu grossetes, poden sortir-ne unes 12 unitats.

 

Preparació:

Posem les llavors de chia en aigua, ho barregme bé i dixem reposar 10 minuts. Si no les voleu notar a la galeta, les podeu triturar abans.

A un bol posem la chia, lo sucre de coco, la pasta d’ametlla, lo xarop d’atzavara, lo xarop d’aurò, l’oli d’auliva, lo gingebre, la canyella, la nou moscada, la sal i lo bicarbonat. Barregem bé.

Desprès anem afegint la farina fins que mos quede una massa que puguem moldejar bé (tipus plastilina). L’emboliquem amb paper de film i la dixem reposar a la nevera un mínim d’una hora. Si la voleu dixar tota la nit i fer-les l’endemà, també li anirà bé.


Precalentem lo forn a 200º.

La traiem de la nevera, l’estenem amb el corró i li donem la forma dels homenets amb los motlles. Los anem posat a una llanda de forn en un paper vegetal.



Enfornem i en uns 10 minuts, com que són xicotetes, estaran fetes. Les dixem gelar i les decorem com més vos agrade.  Acabem de dixar que se seque la decoració i ja mo les podrem minjar o regalar.

I aquí podeu vore totes les receptes d’aquests homents que han fet altres cuinetes de les xarxes. #GingerbreadmanInternationalDay


Ah! I si voleu tastar unes galetes de gingebre veganes REALMENT BONES, visiteu i proveu les de Biomón.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada