Un plat de cullera de domenge.
Ingredients:
500g
verdines
500g
llangostins
1kg rap
1 primentó roig
1 ceba
2 dents d’all
4 tomaques
1C pebre
roig
Sal
Pebre negre
Oli d’auliva
Preparació:
Posarem les
verdines a remulla la nit abans.
Pelarem los llangostins i lo rap. Farem lo rap a daus. Jo sempre congelo lo peix i llangostins, si a mitant descongelació los peleu, serà més fàcil.
Guardem les crostes i cap dels llangostins, al igual que lo cap, pell i espina del rap. Farem un caldo. Sofregirem primer los caps de llangostins en un bon xorro d’oli i ho xafarem bé. A continuació afegirem lo cap, espina i pell del rap, saltejatem una mica més i hi posarem 1’5l d’aigua. Ho dixarem bullir i fer un bon caldo. Saleu al gust.
Netejararem lo
primentó i lo tallarem a trossets ben menuts.
Pelarem la
ceba i les dents d’all i ho trinxarem.
A una cassola afegirem l’all, la ceba i lo primentó en un bon xorro d’oli i sofregirem. Salpebrarem.
Ratllarem les tomaques i les afegirem al sofregit.
Quan lo sofregit estigue casi fet, afegirem lo primentó.
Colarem lo
caldo de peix.
Escorrerem bé les verdines i les afegirem a la cassola. Barrejarem bé en lo sofergit, salarem i hi tirarem lo caldo. Taparem i courem.
Si teniu
olla a pressió tb les podeu coure allí, al gust.
A una mica més de la mitat de cocció de les verdines (quan comencen a estar blanetes), afegirem los llangostins i lo rap.
Corregirem de sal i dixarem fer xup xup fins que tot estigue cuit.
És un plat de cocció lenta, però després ja voreu que bo que està. També dir-vos que és d’aquell que està millor l’endemà, quan ha reposat una mica.
Si lo feu, ja me contareu!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada