Un plat de cullera de domenge.
Ingredients:
500g
verdines
500g
llangostins
1kg rap
1 primentó roig
1 ceba
2 dents d’all
4 tomaques
1C pebre
roig
Sal
Pebre negre
Oli d’auliva
Preparació:
Posarem les
verdines a remulla la nit abans.
Pelarem los llangostins i lo rap. Farem lo rap a daus. Jo sempre congelo lo peix i llangostins, si a mitant descongelació los peleu, serà més fàcil.
Guardem les crostes i cap dels llangostins, al igual que lo cap, pell i espina del rap. Farem un caldo. Sofregirem primer los caps de llangostins en un bon xorro d’oli i ho xafarem bé. A continuació afegirem lo cap, espina i pell del rap, saltejatem una mica més i hi posarem 1’5l d’aigua. Ho dixarem bullir i fer un bon caldo. Saleu al gust.
Netejararem lo
primentó i lo tallarem a trossets ben menuts.
Pelarem la
ceba i les dents d’all i ho trinxarem.
A una cassola afegirem l’all, la ceba i lo primentó en un bon xorro d’oli i sofregirem. Salpebrarem.
Ratllarem les tomaques i les afegirem al sofregit.
Quan lo sofregit estigue casi fet, afegirem lo primentó.
Colarem lo
caldo de peix.
Escorrerem bé les verdines i les afegirem a la cassola. Barrejarem bé en lo sofergit, salarem i hi tirarem lo caldo. Taparem i courem.
Si teniu
olla a pressió tb les podeu coure allí, al gust.
A una mica més de la mitat de cocció de les verdines (quan comencen a estar blanetes), afegirem los llangostins i lo rap.
Corregirem de sal i dixarem fer xup xup fins que tot estigue cuit.
És un plat de cocció lenta, però després ja voreu que bo que està. També dir-vos que és d’aquell que està millor l’endemà, quan ha reposat una mica.
Si lo feu, ja me contareu!
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada