Lo llibre d’aquest mes va de pastissos. Tant dolços com salats. Receptes sense complicacions que segur que agraden als de casa. És diu: Tartas, de Sarah Banbery.
I com és
habitual, jo vos proposa la meua versió de la recepta substituint els làctics.
Ingredients:
Per a la
massa:
Jo he
utilitzat una massa preparada sense làctics ni gluten, però podeu fer la vostra
amb aquests ingredients:
125g de
farina
75g de
mantega fresca
Sal
½ cullerada
de comí
Aigua gelada
Per al
farcit:
Oli d’auliva
1c garam
masala
1c cilantre
mòlt
1c cúrcuma
1/2 c comí
mòlt
½ c gingebre
mòlt
1 dent d’all
500g cebes
ja pelades
1c panela
4 ous
270ml nata
espesa (jo ho he substituït per crema vegetal: soja, coco, arròs... al gust.La
de coco li donarà encara un gust més exòtic si vos agrada)
Sal
Pebre negre
Cherries (no
veien a la recepta però m’encanten les tomaques i li han donat un toc de color
al pastís)
Preparació:
Si feu la
massa vatros.
Tamisem la
farina i la barregem bé amb la mantega. Afegim comí i aigua fins que tinguem
una massa homogènia.
En lo corró
l’estirem a la mesura del motlle (un motlle de 22cm perfecte).
Untem lo
motlle amb mantega (o bé podeu un paper vegetal, al gust) i a sobre hi posem la
massa. Amb los dits acabem de donar-li bé la forma del motlle. Ho dixem reposar
a la nevera uns 10 minuts.
Precalentem lo
forn a 190º.
Coeu la base
del patís uns 10 minuts al forn (amb una mica de pes a sobre, cigrons,
fesols...). Després reserveu.
Posem l’oli
a la paella i les especies. Les dorem bé per a extreure el seu aroma i gust.
Pelem i tallem la ceba a juliana i l’afegim a la paella. També l’all trinxat i la panela. Sofregim durant 10 minuts i tapem la paella uns 10-15 minuts més fins que estigue la ceba tendra. Després ho destapem i 5minutets més de cocció.
Batim los ous, afegim la crema, sal i pebre.
Afegim la ceba i barregem bé.
Si no heu fet la massa vatros, ara és lo moment de desenrotllar-la i posar-la al motlle amb una base de paper vegetal.
Ho aboquem a la base del pastís.
Netegem les cherries i les partim per la mitat i decorem lo pastís.
Ho coem al forn uns 30-35 minuts fins que estigue ben quallada i doradeta.
La dixem gelar una mica per a que se talle bé i ja la podrem minjar.
Vos he de
dir que l’endemà és quan està més bona.
Ah! I si vos
agrada lo cilantre fresc, li podeu tirar una mica per sobre. Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada