Vaig anar a dinar a casa una amics i entre tots els plats, hi havia unes boletes de verdura que me van agradar molt, los hi vaig demanar la recepta i n’he fet la meua versió especiada i amb farina de cigrons. Rosa i Franco sempre mos preparen uns plats boníssims!
Ingredients:
4-6
pastanagues
1 carabassó gros
1 ou (podeu
no utilitzar-lo so voleu fer versió vegana, llavors no caldrà el pas d’escórrer
lo carabassó)
Sal
1C garam
masala
Farina de
cigrons
Preparació:
Precalentem lo
forn a 180º.
Pelem les
pastanagues i les ratllem.
Jo he
utilitzat lo processador d’aliments de la Magimix Cook Expert, el disc de ratllar fi.
Les posem a
un bol.
Netegem lo
carabassó i també lo ratllem.
Després lo posem a escórrer (si convé l’apretem una mica per a que traigue l’excés d’aigua).
Barregem bé al bol la pastanaga, lo carabassó, l’ou, sal al gust, garam masala i la farina de cigrons que entre (fins que tingue una textura pastosa).
Posem un
tros de paper vegetal a la llanda de forn, mos xopem les mans (així no se vos
apegarà tant la massa), fem boletes i les anem posant al paper.
Les coem al forn uns 10 minuts fins que estiguen doradetes.
Les podem servir acabades de fer o guardar pe l’endemà. Estan bones tant gelades com calentes i són ideals per a portar a la carmanyola també.
Jo les he acompanyades d’un chutney de mango picantet, però les podeu acompanyar de la salsa de que més vos agrade. Los nostres amics les van acompanyar de salsa de iogurt. Ja m’explicareu amb quina salsa les proveu!
Me encantó la idea de amalgamar todo con harina de garbanzos en vez de harina de trigo.
ResponEliminaCariños Cristina