Amb aquesta recepta ben fresqueta ideal per a l’estiu arribem al llibre
número 20: La cocina de Vefa.
Un llibre carregat de receptes gregues. Cuina mediterrània amb la que segurament
gaudireu. Al blog teniu una altra recepta d’aquest llibre que segur que
repetireu: Revithia me melitzane (cigrons en asbargínyia).
Del llibre d'aquest mes Imma mos ha preparat una Amanida de polp que parla per si sola, quines ganes de minjar-ne!
I la recepta de l’amanida d’avui de la qual jo he fet la meva versió
vegana.
Ingredients:
1kg remolatxa crua i neta
2C vinagre de massana
4 C oli d’auliva
Sal
250ml de iogurt (jo he utilitzat d’ametlla, però si no teniu cap
problema amb la lactosa, el millor és el grec per la seva textura)
3 dents d’all
40g anous
Cebollí
Preparació:
Haurem pelat i netejat bé les remolatxes. Les posarem a una olla
cobertes amb aigua i les courem fins que estiguen cuites. Uns 30 minuts
aproximadament, depenent de la seua mida.
Una vegada cuites les escorrerem bé i dixarem gelar.
Quan estiguen gelades les anirem tallant a rodanxes i posant a un plat
o bol. Posarem la mitat de l’oli i lo vinagre, les salarem, taparem i dixarem
marinar a temperatura ambient de 2 a 3 h.
Triturarem lo iogurt, l’oli, lo vinagre l’all i una mica de sal.
Repartirem els rodanxes als plats o bé a un plat d’amanida, com ho
aneu a servir.
Posarem la salsa a sobre i ho dixarem reposar a la nevera unes
2hores.
Abans de servir l’amanida farem les anous a trossets i els posarem per
damunt. Tallarem també una mica de cebollí i ho repartirem bé.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada