Avui
comencem un nou repte a aquest blog: Un llibre, una recepta. Aon tothom qui vulgue participar haurà de fer una recepta d'un llibre diferent cada mes. I lo llibre que
vos presento aquest mes és El menjar de la família de Ferran Adrià, un gran
cuiner català. Comencem en receptes de casa i productes de proximitat.
La recepta d’avui
ha segut tot un descobriment. No havia preparat mai un suquet de verat (o cavalla
com dirien al meu poble), sempre l’havia fet a la planxa amb una miqueta d’all
i julivert, però la veritat és que aquest suquet està molt bo, i per ara a l’hivern
és una fantàstica recepta.
Però abans d’escriure
la recepta del suquet, m’agradaria ensenyar-vos les fotos de les receptes que
han preparat totes les invitades que han participat al repte. Han fet uns plats
súper apetitosos!
Imma mos ha
preparat Samfaina amb bacallà.
Vanessa ha donat lo seu toquet personal a la Escalivada afegint-li un tros de formatge de cabra.
Manolita mos ha preparar aquest Moniato al forn amb mel i nata.
Paula s'ha animat en dos receptes Ous ferrats amb espàrrecs.
I Salsitxes amb salsa de tomàquet.
I ara sí, aquí va la recepta del suquet de verat (o cavalla).
Ingredients:
4 cavalles
mitjanes
4C julivert
6C tomaques
madures ratllades i escorregudes
1C allioli
½ l caldo de
peix
750g
pataques noves
5C oli d’auliva
5 dents d’all
2c pebre
roig dolç
1C farina de
cigrons
Preparació:
Si heu
comprat la cavalla a la peixateria i heu demanat que vos les netegen ja tindreu
feina avançada, sinó les hem de netejar bé i fer-les a trossos (en dos anirà
bé).
Pelem,
rentem i tallem les pataques a daus d’uns 3 cm aproximadament.
Pelem les
dents d’all i les piquem en lo julivert.
Posem l’oli
a la cassola i sofregim l’all i lo julivert. Després afegim la tomaca i ho
dixem coure uns 5 minuts.
Afegim lo
pebre roig dolç i les pataques.
Després
afegim la mitats del caldo i ho coem uns 20 minuts.
Salpebrem
les cavalles i les incorporem a la cassola.
Rectifiquem
de sal i afegim més caldo si creiem convenient.
Afegim la
farina de cigrons i remenem en compte de que no se desface lo peix.
Afegim l’allioli
i dixem coure 5 o 10 minuts més.
Prepareu un
bon tros de pa per a sucar i gaudiu del plat ben calentet.
Ah! I si teniu ganes de participar, cuinar i descobrir quin serà lo llibre del mes que ve, només cal que m'ho digueu!
Aquí teniu una altra recepta publicada del mateix llibre.
Aquí teniu una altra recepta publicada del mateix llibre.
molt bones receptes.
ResponEliminaJo no he pogut participar aquest mes, aviam si ho puc fer el proper. (Ottolengui es un dels meus chefs preferits)
Petons
Rosa