Tota llengua té centenars de maneres d'anomenar los aliments, maneres i estris a l'hora de cuinar. Aquí un xicotet glossari de com se'n diuen moltes coses al meu poble que aniré actualitzant poc a poc. Vos animo a que feu aportacions!
Abadejo: bacallà
Anciam: enciam
Asbarginya: albergínia
Aufapiga: alfàbrega
Aulives: olives
Bajoca: mongeta tendra
Bròcul: col-i-flor
Brull: mató, brossat
Gentilles: llenties
Massana: poma
Meló de moro: síndria
Pataca: patata
Panís: blat de moro, moresc
Pebre roig: pebrot picant triturat
Pesteta: bitxo, cayenes
Primentó: pebrot
Ruella: rosella
Saboritja: sejolida, sajolida
Timó: farigola
Tomaca: tomàquet
Ascurar: rentar els plats
Llanda: safata de forn
Roig/roiges: vermell/vermelles
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada