Pàgines

29/7/25

Lasanya de carabassó i gambes (sense gluten)

 


Celebrem lo #LasagnaInternationalDay amb el repte que ens proposa RetoInternational Day. Un plat on cada casa té la seua recepta i que se pot preparar de mil maneres amb allò que tinguem per la nevera o rebost i amb beixamel o salsa de tomaca com jo he fet aquest cop.

 


Ingredients:

3 carabassons

1 ceba

300g gambes pelades

16 làmines de lasanya sense gluten

Formatge de cabra tendre

Sal

Pebre negre

Oli d’auliva

100g parmesà ratllat

Per a la salsa:

500g tomaca en conserva

1 primentó roig menut

1 primentó verd italià

4 pastanagues menudes

1 ceba

2 dents d’all

Sal

Pebre negre

Oli d’auliva

 

Preparació:

Primer de tot, preparem la salsa tot netejant les verdures i fent-les a trossos grossos. Pelem los alls.

A la olla inox de la Magimix Cook Expert ho posem tot amb un bon xorro d’oli i salpebrem. Programem: COCCIÓN/DORAR.


Quan acabe, afegim les tomaques i programem: COCCIÓN/COCCIÓN LENTA.

Quan acabe aquest programa, corregim de sal si és necessari i triturem. Programem: EXPERTO v18 1min.


*Vos he de dir que aquesta salsa la faig gairebé cada setmana com a base de molts plats. No hi ha res milor que una bona salsa de tomaca casolana!

Mentrestant, pelem la ceba, la tallem ben menuda, també netegem los carabassons i los tallem a daus. A una cassola, posem un bon xorro d’oli i ho saltegem. A mitant cocció, afegim les gambes, salpebrem, i acabem de saltejar-ho tot.


Una vegada ho tinguem tot preparat, muntem la lasanya. Podríem coure les làmines abans, però si hi poseu bé de salsa, no fa falta, perquè se couen perfectament al forn.

A una safata de vidre, posarem una capa de la salsa de tomaca, una capa de làmines de lasanya, repartirem una mica del saltejat de carabassó i gambes i tallarem una mica de formatge de cabra tendre per sobre.



I així anant repetint capes fins a la última que hi posarem la salsa que ens queda per sobre.


Ho courem al forn a 170º una mitja hora. Un cop fet, retirarem del forn i dixarem gelar.


Teniu diferents opcions, minjar-la acabada de fer amb una mica de parmesà ratllat per damunt, fresqueta que a l’estiu està ben bona, o bé gratinar-li el formatge abans de servir.


Aquesta és una d’aquelles receptes que l’endemà, està més bona, així que vos recomano que la feu d’un dia per a l’altre.

I si voleu vore altres receptes de lasanya pel bloc, aquí en teniu algunes: LASANYES.

Ah! I també podeu fer un recorregut que vos farà salivar aquí: RetoInternational Day.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada