Celebrem lo #LasagnaInternationalDay amb el repte que ens proposa RetoInternational Day. Un plat on cada casa té la seua recepta i que se pot preparar de mil maneres amb allò que tinguem per la nevera o rebost i amb beixamel o salsa de tomaca com jo he fet aquest cop.
Ingredients:
3 carabassons
1 ceba
300g gambes pelades
16 làmines de lasanya sense gluten
Formatge de cabra tendre
Sal
Pebre negre
Oli d’auliva
100g parmesà ratllat
Per a la salsa:
500g tomaca en conserva
1 primentó roig menut
1 primentó verd italià
4 pastanagues menudes
1 ceba
2 dents d’all
Sal
Pebre negre
Oli d’auliva
Preparació:
Primer de tot, preparem la salsa tot netejant les verdures i fent-les a
trossos grossos. Pelem los alls.
A la olla inox de la Magimix Cook Expert ho posem tot amb un bon xorro d’oli
i salpebrem. Programem: COCCIÓN/DORAR.
Quan acabe, afegim les tomaques i programem: COCCIÓN/COCCIÓN LENTA.
Quan acabe aquest programa, corregim de sal si és necessari i triturem. Programem:
EXPERTO v18 1min.
*Vos he de dir que aquesta salsa la faig gairebé cada setmana com a base de molts plats. No hi ha res milor que una bona salsa de tomaca casolana!
Mentrestant, pelem la ceba, la tallem ben menuda, també netegem los carabassons i los tallem a daus. A una cassola,
posem un bon xorro d’oli i ho saltegem. A mitant cocció, afegim les gambes,
salpebrem, i acabem de saltejar-ho tot.
Una vegada ho tinguem tot preparat, muntem la lasanya. Podríem coure les làmines abans, però si hi poseu bé de salsa, no fa falta, perquè se couen perfectament al forn.
A una safata de vidre, posarem una capa de la salsa de tomaca, una capa de
làmines de lasanya, repartirem una mica del saltejat de carabassó i gambes i
tallarem una mica de formatge de cabra tendre per sobre.
I així anant repetint capes fins a la última que hi posarem la salsa que
ens queda per sobre.
Ho courem al forn a 170º una mitja hora. Un cop fet, retirarem del forn i dixarem gelar.
Teniu diferents opcions, minjar-la acabada de fer amb una mica de parmesà ratllat per damunt, fresqueta que a l’estiu està ben bona, o bé gratinar-li el formatge abans de servir.
Aquesta és una d’aquelles receptes que l’endemà, està més bona, així que vos recomano que la feu d’un dia per a l’altre.
I si voleu vore altres receptes de lasanya pel bloc, aquí en teniu algunes:
LASANYES.
Ah! I també podeu fer un recorregut que vos farà salivar aquí: RetoInternational Day.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada