El repte #InternationaDay d’aques mes mos proposa fer una «bisque», que és bàsicament una sopa o crema (com li vulgueu dir) amb base de marisc d’orígen francès. I com que a la zona que visc, tinc lo plaer de gaudir de producte fresc i de bona qualitat, m’he decidit a fer-la en unes gambes i llangostins. Del mar a la taula, sense que los haiguen afegit res i poder aprofiar-ho tot.
La recepta, com que és francesa, l’he tret de la App de la Magimix Cook Expert i l’he adaptat a les necessitats de casa i al producte que tenia. Podeu consultar-la aquí.
Ingredients:
8 llangostins
12 gambes
2 pastanagues
2 porros
1 dent d’all
2 cebes ( si teniu escalunyes, millor)
1l d’aigua
200ml llet vegetal (jo he utilitzat soja)
1C midó de panís
sal
pebre negre
oli d’auliva
Preparació:
Pelem les gambes i los llangostins.
Posem les crostes a la olla inox de la Magimix Cook Expert.
Pelem els pastanagues, l’all, les cebes i los porros. Ho fem a trossos i ho posem a l’olla inox. Afegim un xorret d’oli i programem: COCCIÓN/DORAR.
Un cop haigue acabat, afegim l’aigua i programem: EXPERTO 30min. 100º.
Si no teniu la Magimix Cook Expert, ho sofregiu a una olla normal tot remenant de tant en tant i després ho poseu a bullir.
Mentrestant a una paella, saltegem les gambes i los llangostins en un xorret d’oli.
Una vegada tinguem lo fumet fet ho triturem. Programem: EXPERTO 1 min v18.
Ho colem bé i tornem a posar lo fumet a la olla inox. Ara desfarem lo midó de panís en una tasseta de café i l’afegirem. També la crema vegetal (reservarem una mica per decorar els plats) i salpebrarem.
Si ho feu en olla normal, porteu a bullir la crema tot remenant fins que s’espesixque.
Servim la crema en bols, posem 2 llangostins i 3 gambes a cada bol i una mica de crema vegetal.
A casa mos agrada calenteta, però també se pot servir gelada i en les variacions de marisc que vulgueu. Bon appétit!
I si voleu gaudir d’unes cremes fantàstiques, no dixeu de visitar totes les que han preparat per al #BisqueInternationaDay.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada