Amb Cocinasdel Mundo a l’estiu triem la destinació que volem, i aquest mes he triat anar a Mèxic i preparar aquesta recepta tan fàcil, bona i refrescant.
Lo Pico de gallo és una salsa que segons a la regió de Mèxic que aneu la trobareu amb uns ingredients o altres. La que jo he fet avui és la més bàsica, però també s’hi pot afegir fruita. També se coneix per “salsa bandera” “salsa mexicana” o altres noms.
Ingredients:
4 tomaques
(jo he utilitzat tipus pera)
1 ceba (lo
ideal seria morada, però jo he utilitzat una blanca tendra)
1 manoll
cilantre
3 llimes
1 jalapeño
Sal
Preparació:
Netegem i
tallem les tomaques a daus. Les posem a un bol.
Pelem la
ceba i la tallem a brunoise. També la posem al bol.
Piquem lo
cilantre i fem a rodanxes lo jalapeño. Si voleu lo piqueu, i si encara voleu un
toc més picant, poseu-ne dos.
Ho posem tot al bol i barregem bé.
Exprimim lo suc de les llimes al mateix bol i barregem bé.
Dixem reposar uns 10 minuts i ja podrem servir per acompanyar algun plat o bé minjar-ho amb uns totopos.
¡¡Que bueno! Y con este calor, yo por mi es lo único que comería.
ResponEliminaSempre el faig per acompanyar les barbacoes i encanta a tothom, és boníssim!!
ResponEliminapetons
Delicioso. Yo lo hago mucho con burritos, tacos y quesadillas.
ResponElimina