Aquest mes vos porto un llibre sobre macrobiòtica senzill i pràctic fet per una persona que du aquest estil de vida de fa molts anys i que proposa receptes adaptades a la nostra cultura, una macrobiòtica més mediterrània amb tocs orientals d’ingredients bàsics. Mi libro de macrobiòtica de Daniel Mayor.
Si no el coneixeu, i vos interessa la macrobiòtica, vos animo a seguir-lo a les xarxes socials perquè és molt actiu.
Helena també s'ha animat amb les sopes de miso, i és que ara a l'hivern són molt reconfortants i ajuden a les nostres defenses.
Ella ens ha preparar la Sopa de miso clàssica que ha agafat un to morat perquè les pastanagues que ha utilitzat són lila.
I la Sopa de miso amb fideus.
I aquí la recepta, un clàssic de
casa nostra de fa molts d’anys que podeu adaptar a aquells ingredients que
tingueu per casa. La sopa de miso és reconfortant a la vegada ajudarà al vostre
sistema immune a mantenir-se ben actiu.
Ingredients:
Fideus soba
1 pastanaga
1 ceba
200g xampinyons o shitake
2c miso per persona
1 tira alga wakame
1l aigua
Preparació:
Pelem i tallem ben menut la pastanaga i
la ceba.
Netegem los shitake i los tallem
a trossets també.
Ho posem tot a una olla amb la
tira d’alga wakame i l’aigua. Ho fem bullir uns 20 minuts per a que ens quede
un bon caldo vegetal.
Afegim los fideus soba i los coem (uns 5-7 minuts depenent de la mida).
Apaguem lo foc i afegim lo miso.
Los japonesos utilitzen una cullera especial amb un coladoret. Si no ne teniu,
agafeu un colador menut i en una cullera ho diluïu dins del caldo per evitar
que queden restos per desfer.
Servim acabada de fer.
Si voleu fer la recepta per a guardar-la, feu només lo caldo de verdures i bolets. Quan hagueu de prendre-la, podeu afegir los fideus i lo miso, o només lo miso.
Recordeu que lo miso és viu,
sempre s’ha de posar al final, mai quan bull l’aigua, sinó no aprofitareu totes
les seves beneficioses propietats.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada