Avui una
recepta d’inspiració coreana amb un producte que s’ha fet un lloc a la nostra
cuina. Tradicionalment allí se farcix de carn de porc, però jo he fet la meua
versió amb asbargínyia.
Ingredients:
6 crancs
blaus
2
asbargínyies
½ ceba
1 ou
Pesteta
Pebre negre
2 dents d’all
1c coriandre
1C tamari
1C panela
1C salsa
ostres
Farina de
cigrons
Sal
Oli d’auliva
Preparació:
Si compreu
los crancs vius, voreu que porten una brida a les pinzes, per tant, vigileu. Jo
acostumo a posar-los al congelador per “adormir-los” i així no prendre mal.
Los traurem del congelador, tallarem les brides i los posarem a coure al vapor.
Jo els he cuit en la vaporera XXL de la Magimix Cook Expert amb lo programa: VAPOR XXL.
Mentrestant, pelem la ceba i la trinxem i la posem a sofregir.
Netegem i
pelem l’asbargínyia (podeu no pelar-la, però he buscat un resultat més fi sense
la pell), la tallem a daus i la sofregim amb la ceba.
Quan los
crancs estiguen cuits i gelats, los pelem i ne traiem la carn. Guardarem la
closca de la part superior del cos i la netejarem bé.
Passem pel morter les especies i les barregem en lo processador d’aliments menut amb la salsa d’ostres, la panela, les dents d'all pelades i lo tamari.
Barregem lo sofregit de ceba i asbargínyia amb la salsa i l’ou. Aferirem 2 o 3 cullerades de farina segona la consistència que necessitem per a obtenir la pasta per a farcir los crancs.
Farcirem los
cranc i ho tornarem a coure a la cistella de vapor XXL de la Magimix uns 20
minuts.
En acabar fregirem en abundant oli per a que quede ben segellat i servirem acompanyat d’amanida.
I vatros, de que farciu los crancs?
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada