Seguim amb
les receptes dels llibres de cuina amb Un llibre, una recepta. La d’avui és una
recepta lleugera, fàcil de fer i que segur que agrada a tothom que sigue fan
dels espàrrecs.
Lo llibre, Fideos orientales de Beverly Le
Blanc, ve carregat de receptes ben variades que se poden fer amb les mil i una variants
de fideus que es poden trobar.
La recepta d’avui
es pot preparar tant per a minjar al moment com per a consumir-la fresqueta que
també està molt bona.
Ingredients:
(per a 4
persones)
12 espàrrecs
Oli de sèsam
115g de
fideus xinesos a l’ou, secs i fins
4 C mirin
2C vinagre d
‘arròs
1C kechap
manis (com que no ne tenia l’he substituït per tamari, també se pot substituir
per salsa de soja)
Llavors de
sèsam
Menta fresca
Preparació:
Netegem bé
los espàrrecs i los hi traiem la part més llenyosa del final. Los posem a una
safata i los untem amb l’oli de sèsam. Reservem.
Preparem la
salsa tot barrejant lo mirin amb lo vinage d’arròs i lo tamari.
Ho dixem
macerar tot 1 o 2 hores a la nevera.
Bullim aigua
i hi posem los fideus uns 3 minuts fins que estiguen tous. Los escorrem bé i
passem per aigua ben gelada.
Coem los espàrrecs
a la planxa.
Una vegada
fets los barregem amb la salsa que hem preparat.
Ho servim
amb los fideus, una mica de sèsam per damunt i unes fulles de menta.
I si algún mes vos voleu animar a preparar alguna de les receptes del llibre que escolliré, només cal que m'envieu un correu a: cuinemcuinem@gmail.com i vos diré com.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada