La recepta d’avui per a participar a Cocinas del Mundo és una
recepta tradicional ucraïnesa que s’acostuma a fer amb carn però que també
podeu fer una versió vegana com aquesta tot substituint-la per xampinyons.
La recepta l’he tret d’aquesta web plena de receptes
fantàstiques: Ukranian Recipes.
Ingredients:
1 col
300ml pasta
de tomaca concentrada
4 cebes
menudes
500g
xampinyons
200g aròs
blanc
Llorer
Sal
Coriandre
Pebre roig
Pebre negre
Preparació:
Netegem la
col, li traiem les fulles i el cor.
La posem a
una cassola i la cobrim d’aigua. La fem bullir amb sal. Quan estigue bullint
abaixem lo foc i la coem a foc lent 5 minuts. Separem una mica les fulles. La
bullim uns 15 minuts més vigilant que no se face massa.
Escorrerem
bé les fulles i reservarem l’aigua de la cocció.
Coem l’arròs
amb aigua fins a mitja cocció. Escorrem i reservem.
Netegem i
tallem a trossets los xampinyons i les cebes.
Fem un
sofregit amb la ceba i los xampinyons. Salpebrem.
Ho barregem
amb l’arròs i ho coem uns 5 minuts. Rectifiquem de sal i pebre al gust.
Amb l’aigua
de la cocció de la col farem la salsa. Afegirem sal, llorer, pebre roig, pebre
negre, coriandre i la pasta de tomaca. Ho coem a foc lent uns 10 minuts.
Ficarem al
fons d’una cassola un parell de fulles de col de base.
Agafarem una
fulla de col, la farcirem amb lo sofregit d’arròs, enrotllarem i anirem posant
a la cassola damunt els fulles de col.
Una vegada
estiguen totes les fulles enrotllades ho cobrirem amb la salsa de tomaca i
courem a foc lent entre 1’5 i 2 hores fins que la col estigue supertendra.
Quan estigue
fet ho servim acompanyat de la salsa.
O si ho
preferiu sense salsa, a Ucraïna també se serveix amb julivert i una mica de
crema agra.
Algo parecido preparé para otro país y estan de verdad muy ricas! Te ha quedado de lujo este platillo veggie! Besis
ResponEliminaSon muy originales, seguro que estan ricos. bss
ResponEliminaMuy vistoso, y una vez que lees la receta te dan unas ganasss, un plato muy acertado. Me gusta. bss.
ResponEliminaTinc moltes ganes de cuinar aquests rotllets de fulla de col, i la versió vegetariana m'ha acabat de convèncer! han de ser boníssims!
ResponEliminaun petonet
Me ha encantado. Es una receta muy original que seguro que sorprende a los comensales.
ResponEliminaBss
Elena
Este plato estaba en mi lista de recetas ucranianas. Me parece fantástico, sano y muy saludable.
ResponEliminaBss
También me fijé en este plato, la tengo para probar y me encanta esta versión.
ResponEliminaMuy buena versión. Yo he hecho alguna vez algo parecido, pero en esta receta se nota la influencia eslava.
ResponElimina