5/12/22

Calamars en salsa a la Malaguenya

 


Amb Cookingthe Chef seguim amb la gastronomia del segle XX. Aquest cop, amb una recepta de la Comtessa de Parabere.

La recepta d’avui és senzilleta i bona, d’aquelles de xup-xup que tant agraden.

 

Ingredients:

500g calamars nets tallats a rodanxes

2 cebes

2 dents d’all

6 primentons verds

1C midó de blat

200g tomaca en conserva

1c primentó picant

1 tassa caldo de peix

Sal

Oli d’auliva

Pebre negre

 

Preparació:

Posem los calamars en una olla amb aigua i sal. Quan comence a bullir, ens esperem un minut i després escorrem bé i reservem.


Pelem los alls i los trinxem. Fem lo mateix en les cebes.

A la mateixa olla tirem un bon xorro d’oli. Sofregim les cebes i les dents d’all.

Netegem los primentons i los tallem a daus xicotets. Tallem les tomaques a trossos.

Posem los primentons a la cassola, sofregim, i a continuació afegim les tomaques. Remen bé, afegim los calamars i sofregim.

A continuació, la cullerada de midó de panís, lo primentó picant i la tassa de caldo. Salpebrem.


Coem a foc lent fins que la salsa reduixque i los calamars queden tendrets.

Servim acompanyats d’allò que vulguem. Jo he acompanyat d’una mica de mill, a la recepta original proposen triangles de pa fregit o simplement amb un arròs blanc o bé un bon tros de pa per a sucar.

 

Si voleu vore més receptes de la Comtessa de Parebere visiteu Cooking the Chef

.

 

I aquí teniu la recepta original:




 

 

 

 

5 comentaris:

  1. Exquisita receta, me encanta. Aunque aquí no hacemos los calamares asi, no se porque la Marquesa pone a la Malagueña. Besos y Bon Nadal

    ResponElimina
  2. No coneixia aquesta salsa tan bona, fa molt bona pinta!!
    petons, bones festes!

    ResponElimina
  3. Una idea para los menús de esta Navidad. Me gusta mucho.

    ResponElimina